Gluten Free Karamelli Fındıklı

SPONGE CAKE MIX GLUTEN FREE ile çalışılmış

Gluten Free Karamelli Fındıklı

Kek Hamuru:

  • SPONGE CAKE MIX GLUTEN FREE: 1,000 kg
  • Yumurta: 0,500 kg
  • Sıvı yağ: 0,200 kg
  • Su: 0,150 l
  • Toplam ağırlık: 1,850 kg

Karıştırma süresi: 5 – 7 dakika, yüksek devirde

Fırın sıcaklığı: 180 °C – 190 °C

Pişirme süresi: 10 – 12 dakika

Krema Dolgu:

  • MELLA GOURMET WHIP: 0,750 kg
  • WEISSE SCHOKO %29 - BEYAZ ÇİKOLATA: 0,550 kg
  • NNDF %50 - İYİ KAVRULMUŞ FINDIK PRALİN: 0,200 kg
  • Toz jelatin: 0,050 kg
  • Tereyağı: 0,040 kg
  • Toz şeker: 0,040 kg
  • MELLA WHIP: 0,750 kg
  • Toplam ağırlık: 2,380 kg

Uygulama: MELLA GOURMET WHIP, tereyağı ve şeker ocakta ısıtılıp toz jelatin ilave edilir. WEISSE SCHOKO %29 - BEYAZ ÇİKOLATA ve NNDF %50 - İYİ KAVRULMUŞ FINDIK PRALİN karıştırılıp eklenir. MELLA WHIP kabartılır ve karışıma ilave edilir.

Ara Karamel Ganaj:

  • Toz şeker: 0,100 kg
  • Tereyağı: 0,100 kg
  • MELLA GOURMET WHIP: 0,100 kg
  • WHITE CARAMEL CHIPS - BEYAZ KARAMEL: 0,100 kg
  • Toplam ağırlık: 0,400 kg

Uygulama: Şeker karamelize edildikten sonra tereyağı eklenir ve ocaktan alınır. MELLA GOURMET WHIP ve WHITE CARAMEL CHIPS eklenerek ganaj elde edilir.

Uygulama: Kek hamuru pişirildikten sonra çemberin içerisinde iki kat olarak yapıştırılır. -18°C'de dondurulduktan sonra soslama işlemi yapılır ve dekorlanır.

İREKS GIDA SANAYİ A.Ş. | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İsmet Paşa Mahallesi 4. Sokak No:5 59510 Kapaklı / Tekirdağ TÜRKİYE

Tel: +90 282 758 20 20 | Fax: +90 282 758 21 21 | ireks@ireks.com.tr | www.ireks.com.tr

RenkliKalem.com

TR EN