Yoğurma süresi:6 + 7 dakika
Hamur sıcaklığı:27 °C – 28 °C
Hamur dinlendirme:30 dakika
Hamur ağırlığı:0,950 kg
Ara dinlendirme:15 dakika
İşlemeşekli:Yassı, yuvarlak
Son Fermantasyon:30 dakika fermantasyon odasında + 10 dakika odada
Fırın sıcaklığı:230˚C,Fırına vermeden önce buhar verilir
Pişirme süresi:22 - 23 dakika
Uygulama:Hamur dinlendirildikten sonra tartılır, yuvarlanır ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Ardından hamur parçalarının yeterli miktarda unla her iki tarafından hafifçe bastırılır, tepsilere yerleştirilir ve fermantasyona bırakılır. 30 dakika sonra elin yan kısmıyla yaklaşık 2 cm kalınlığında bir kenar yapılır ve ileride ekmek kabuğunda oluşabilecek büyük boşlukları önlemek amacıyla ekmeklerin üst yüzeylerine parmak ucuyla nokta nokta şekil verilir.Ardından 10 dakika daha fermantasyona bırakılır. Fırına vermeden önce buhar verilirve ekmekler üzerine buhar verilmeden pişirilir. Pişirme süresi bitimine 10 dakika kala baca açılır.
Topping:(Buğday unu %50 + STARA PEKA MİKSİ %50)
İREKS GIDA SANAYİ A.Ş. | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İsmet Paşa Mahallesi 4. Sokak No:5 59510 Kapaklı / Tekirdağ TÜRKİYE
Tel: +90 282 758 20 20 | Fax: +90 282 758 21 21 | ireks@ireks.com.tr | www.ireks.com.tr